pondělí 21. dubna 2014

Domácí piškoty

3 vejce
80 g polohrubé mouky (já používám celozrnou pšeničnou bio)
60 g moučkového cukru (možná by šlo vyzkoušet i Glukopur, já to ale dělám s normálním moučkovým ovoněným vanilkovým luskem)
Lžíce horké vody

Žloutky smícháme s 50 g cukru a vodou a vyšleháme do pěny. Je třeba šlehat pořádně, takže klidně i 10 minut na nejvyšší výkon. Do pěny po lžičkách přidáváme mouknu a důkladně zašleháme. V jiné nádobě připravíme sníh z bílků se zbytkem cukru. Takto připravený sníh zamícháme do žloutkové pěny.
Hmotou naplníme cukrářský (nebo normální s ustřiženým rohem) pytlík a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme podlouhlé piškoty.
Pečeme na 150°C cca 10 minut do zlatova.

Jako variantu lze přidat citronovou kůru anebo kakao.

Piškotami se naplní litrová dóza (http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50081452/#/86130100) a ještě cca 10 piškotů zbyde na mls.


Žádné komentáře:

Okomentovat